webstylebg@gmail.com

graphic - web - computers

Google bulmanager

Две неща ще научите в тази статия. Първото е как можете да откриете скритите обратни връзки на конкурентите си. Второто, което ще научите, е как можете да намерите най-авторитетните обратни връзки според Google.

Открийте скритите връзки

Преди да стигнем директно до SEO съвети, защо бих искал да знам дали моите конкуренти крият обратни връзки. В много случаи конкурентите, особено в нишите с висока конкуренция, ще блокират своите мрежи, ще блокират паяци, например паяка на Ahref или SEMrush бот или MozBar. Те ще блокират тези инструменти за анализ на обратни връзки. Причината е, че те не искат SEO специалисти да разглеждат тези профили на обратни връзки, за да определят действителната сила, която отива към техния сайт.

Това, което можете да научите, е още един начин, още едно парче от пъзела, за да можете да кажете: „Хей, те блокират тези инструменти. И аз не ги виждам. Но има ли нещо, което може би крият?“ Това би могло да бъде крачка напред.

Това е SEO съвет, как Google ще ви покаже най-авторитетните връзки към даден сайт. Ще споделя с вас усъвършенствани оператори за търсене, които не само ще ви покажат скрити връзки, които може да са блокирали, ботове като SEMrush и MozBar, и Ahref’s, но не са блокирали Google.

Най-напред отворете браузъра на Google, изчистете историята си. Това, което ще направя, е да потърся един от моите уебсайтове, които управлявам, bulmanager.com. Въведете в кавички „bulmanager.com“ или който и да е ваш конкурент. След това натиснете клавиша за интервал и клавиша за минус (-) и след това напишете site:bulmanager.com. Това, което ще бъде върнато, са най-авторитетните обратни връзки към този сайт. И също така, ще започне да изброява обратните връзки, които сочат навътре, които са стигнали до резултатите от търсенето.

И ако обърнете внимание, те се изброяват според Google. Това са най-авторитетните връзки и най-релевантните от горе до долу.

Можете да променяте вътре в кавичките, има много варианти. Виждате ли, когато хората купуват PBN връзки или може би създават свои собствени мрежи, те се опитват да бъдат умни в известен смисъл. Но ако са наистина умни, те ще блокират всички ботове за търсене, като Ahref’s, MozBar и всички инструменти за анализ на обратни връзки, но няма да блокират Google. Ако са изключително умни, ще блокират Google. Няма да има индексиране, но ще има страница за проследяване. Но това отново е друга тема.

Търсене на всички варианти

Искаме да видим всички връзки, които може да са скрити и да сочат към сайта, защото търсим „bulmanager.com“ -site:bulmanager.com. Това е, което питаме Google.

Въведете, „http://bulmanager.com“ -site:bulmanager.com. Ще получите различни резултати. Има много сходни резултати, но ни дава повече, има някои пропуснати.

Този път въведете „http://www.bulmanager.com“ -site:bulmanager.com. Отново ще получите още връзки.

Можете да въведете и „https://www.bulmanager.com“ -site:bulmanager.com. Ще получите още връзки, някои от тях ще се повтарят, но някои ще бъдат различни.

Добавете ключовите си думи

Този път ще поставим още една кавичка, а това, което искаме да добавим, е ключова дума „bulmanager.com“ -site:bulmanager.com „домоуправител“.

Можем да добавим всяка ключова дума, за този пример ще използвам „ДОМОУПРАВИТЕЛ“.

Сега търсим ключова дума, ДОМОУПРАВИТЕЛ, в авторитетни обратни връзки. Сега можем да видим не само сайтовете, които изграждат обратни връзки, но и съдържат определен анкор текст много пъти, но и по-важното – какво съдържа обратната връзка, какво съдържа заглавието, какво съдържа анкор текстът.

Имате https, http, www. Във всяко от търсенията можете да поставите варианти на връзките, които сочат навътре. Освен това можете да вземете и техния IP адрес. Можете да вземете IP адреса на конкурентите си. Също така направете анализ на Screaming Frog, проверете дали имат някакви поддомейни, свързани с него. Можете също така да извлечете поддомейни, като търсите в IP адреса, просто го изтеглете и вижте дали има нещо друго, свързано с IP адреса. Това е друг начин да разберете какви връзки се изграждат. Понякога хората са хитри и създават връзки към определени уеб адреси.

Резюме

Споделих с вас как можете да намерите скрити индексирани връзки в резултатите от търсенето. Дадох ви и начин да намерите най-авторитетните и релевантни връзки според Google. Споделих с вас варианти, по които да направите тези параметри на търсене.

Сега можете да започнете да откривате най-авторитетните и скритите връзки на вашите конкуренти. Надявам се, че това ще ви помогне.

източник:  howmanylinksdoineed.com