+359 89 50 50 555 - webstyle@gmail.com

graphic - web - computers

Днес Microsoft официално прекратява поддръжката за Windows 7

Windows 7Microsoft предупреждава потребителите от доста време, че скоро ще прекрати поддръжката на легендарния Windows 7, който много се харесва и който навърши 10 години през октомври. За съжаление, поне за някои, този ден дойде – на 14.01.2020 Microsoft официално обяви прекратяването на поддръжката за Windows 7.

Ако вие, и повече от 300 милиона потребители, все още използвате Windows 7, бързам да ви уверя, че това няма да повлияе по никакъв начин на работата на Windows 7, но системата повече няма да получава актуализации и техническа поддръжка от Microsoft.

Самият Microsoft препоръчва на потребителите на вече инсталиран Windows 7 да надстроят до Windows 10 или да закупят ново устройство, за да получат всички функции от новите технологии. Интересно е, че въпреки че е спряна възможността за безплатен официален ъпгрейд от Windows 7 до Windows 10, все пак можете да го направите.

Някои потребители отбелязват, че ако надстроите от Windows 7 до Windows 10, използвайки официалния инструмент за създаване на Windows Media, тогава лицензът и активирането на операционната система се запазват. Имайте предвид обаче, че това се отнася за актуализацията, а не за създаването на инсталационното изображение на USB устройството, с последващата инсталация на това, което се нарича „чисто“.